Muistilista muuttajalle:

 1. Tee muuttoilmoitus Väestörekisterikeskukseen, maistraattiin ja postiin. Muuttoilmoituksen voit tehdä osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. Muuttoilmoituksen voi myös tehdä postista tai maistraatista noudettavalla lomakkeella.
 2. Tee ilmoitus asukkaan vaihtumisesta taloyhtiön isännöitsijälle. -> Isännöitsijälle toimitetaan nimitieto rappukäytävien uudelleenmerkintään sekä mahdollisia sauna- ja pesutupamaksuja varten.
 3. Tee sähkösopimus valitsemasi sähköyhtiön kanssa.
 4. Sähköyhtiöltä tulee itse solmitun sähkösopimuksen perusteella erillinen lasku käyttösähköstä.
 5. Internet-yhteyden hankinta tai siirto -> Tarkista nettiyhteysmahdollisuudet yhtiöstä, esim. Elisan sivuilta voit tarkistaa kuuluvuustiedot osoitteessasi
 6. Osoitteenmuutos pankeille, vakuutusyhtiöille, lehtitilauksiin, järjestöihin, kirjastoon, teleoperaattorille sekä ystäville ja sukulaisille
 7. Kotivakuutuksen hankinta: Voit ottaa kotivakuutuksen valitsemastasi vakuutusyhtiöstä. Lähetä kopio vakuutuspäätöksestä tai todistuksesta suoraan vuokranantajalle sähköpostitse. Vuokrasopimuksissa edellytetään aina, että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus vuokrasuhteen keston ajan. Edellytyksenä on, että vuokralainen sitoutuu ottamaan ja pitämään kotivakuutuksen vastuuvakuutuksella. Tarkistathan, että vakuutus varmasti pitää sisällään vastuuosan.
 8. Vakuuden toimittaminen vuokranantajalle: Toimita vuokranantajalle asiaankuuluva tosite vakuuden maksusta jo ennen avainten hakua. Tositteeksi käy esimerkiksi tuloste/kuva sähköpostiin vahvistetusta verkkopankkimaksusta.
 9. Asunnon avaimien nouto: Avaimien toimitus sovitaan erikseen.
 10. Aloita vuokranmaksu vuokranantajan tilille: Vuokra ja vesimaksu maksetaan yleensä yhteissummana vuokranantajan tilille vuokrasopimuksessa mainittujen tietojen mukaisesti. Mikäli asunnossa on erillinen vesimittari, myös tasauslasku laskutetaan vuokralaiselta. Voit tarkastaa vuokranmaksua koskevat tiedot ja vuokranmaksupäivän vuokrasopimuksestasi. Vuokranantajan tilinumero löytyy vuokrasopimuksesta. Tilisiirron viestikenttään tulee kirjoittaa vuokrattavan asunnon osoite. Myös mahdollinen vuokrasopimuksessa mainittu autopaikka maksetaan vuokranantajan tilille, mikäli vuokrasopimuksessa ei ole eriävää mainintaa asiasta.
 11. Taloyhtiöstä erikseen tilatut pesutupamaksut sekä talosaunamaksut maksetaan yleensä suoraan taloyhtiölle.